هوشمند سازی ساختمان بر چه اساسی شکل میگیرد ؟
هوشنمد سازی یک ساختمان با توجه به کاربری آن (مسکونی ،تجاری ،خدماتی و...)و با خواسته های ساکنین آن صورت میگیرد .و امکان کنترل آن برای کاربران بسیار ساده و قابل دسترس است .به طور مثال شما مدیر یک شرکت هستید که در بسیار از ساعت ها کارمندان شما در پشت میز کاری خود و یا اتاق خود نیستند و لی سیستم تهویه و سیستم روشنایی فعال است به کمک سناریو نویسی ،هوشمند سازی میشود که وقتی حرکتی در زیر چراغها توسط سنسورها در یافت نشود سیستم روشنایی خاموش شده و سیسیتم سرمایش و یا گرمایش کاهش یابد .
و یا اینکه شما صاحب ویلاو باغی در خارج از شهر هستید که گاها چندین ماه امکان سفر و حضور در ویلای خود را ندارید با هوشمند سازی ویلای خود میتوانید هر روز آبیاری آنرا از راه دور به کمک اپلیکیشن موبایل خود و یا تبلت انجام دهید و بازدیدی از ویلا را روزانه انجام دهید و یا قبل از رسیدن به ویلای خود سیستم گرمایش و سرمایش خود را فعال کنید و فضا را برای حضور خود و خانواده آماده کنید .
مثال دیگر اینکه شما صاحب یک رستوران و یا کافه هستید تلاش کرده اید دکوراسیون جذاب و پر هزینه ای برای مشتری های خود فراهم کنید اما بعداز مدتی مشتریان ثابت شما جذابیت دکوراسیون را به دلیل تکراری بودن آن درک نمیکنن و لی شما میتوانید با هوشمند سازی تنوع فضایی ایجاد کنید مثلا چند نوع نورپردازی مختلف داشته باشد و ماهانه ویا هفتگی آنرا به کمک سنسورهای ساده تغییر دهید.
هزینه های هوشمند سازی ساختمان
سوالی که برای بسیاری از کاربران پیش میاید هزینه هوشنمند سازی است هزینه هوشند سازی به تعداد آبتم های آن بستگی دارد متلا شما سیستم روشنایی و تهویه ساختمان خود را انتخاب کرده اید یعنی فقط دو آیتم ولی اگر سیستم حفاظت از حریق و امنیتی را هم اضافه کنید هزینه شما افزایش می یابد و همچنین بستگی به تعداد سناریو های درخواستی داشته .واقعیت اینست که در هوشند سازی هیچ سقف و انتهایی وجود ندارد و شما به عنوان کار فرما و ساکن یک بنا بی نهایت میتوانید خواسته از سیستم هوشمند سازی داشته باشید ولی این مسله موجب افزایش هزینه شما خواهد بود .چون به تعداد سنسورهای مصرفی اضافه میشود .
مسله مهم دیگر برند اجناس و تجهیزات لازم در هوشمند سازی است که معروفترین آنها مربوط به کشور آلمان میباشد و لی قطعات مختلف با قیمتهای مختلف در بازار موجود است که خود تاثیر بسیار مهمی در هزینه هوشمند سازی داشته . مسله بعدی متراژ فضا و تعداد طبقا ت میباشد که با افزایش متراژ و طبقات هزینه هوشمند سازی افزایش میباید . ولی در کل اگر یک واحد 100 متری را در نظر بگیریم با آبتم های اصلی و یک برند متوسط حداقل هزینه هوشمند سازی 4 میلیون تومان میباشد .که همانطور که نخست توضیح داده شد با افزایش خواسته ها ،آیتم ها ،این هزینه افزایش می یابد .نتیجه هزینه هوشمند سازی در طولانی مدت برای شما محسوس خواهد بود چون کمک بسیاری درآسایش محیطی شما کاهش هزینه های انرژ ی خواهد داشت . دپارتمان هوشمند سازی زانا این امکان را فراهم کرده تا با بازدید رایگان از فضاو ساختمانها ،برآورد و پیشنهادات اولیه برای هوشمند سازی را به مشتریان ارائه نماید.